Omvärldsnytt

Över 50 spelsajter svartlistade i Danmark

Danmarks Spilllemyndigheden har lagt till ytterligare 55 onlinespelsdomäner till landets svartlista över olicensierade operatörer. Det är det högsta antalet som listas samtidigt sedan myndigheten började blockera webbplatser 2012. Ett domstolsbeslut medför att internetleverantörer måste blockerar åtkomst till dessa domäner.

Det är sjunde gången som myndigheten vänt sig till domstol för att blockera olagliga webbplatser som erbjuder onlinespel, casino och lotterier till danska spelare utan att inneha licens. Det senaste beslutet innebär att antalet blockerade webbplatser är totalt 145.

− En av våra viktigaste uppgifter är att skydda spelare från olagligt spelande, säger direktör Anders Dorph i Spilllemyndigheden.

− Samtidigt måste vi se till att leverantörerna som har licens att erbjuda spel i Danmark kan driva sin verksamhet under ordnade förhållanden. Det rekordhöga antalet visar tydligt att det finns ett behov av den riktade insatsen, och vi kommer därför att behålla det ökade fokuset i framtiden.

Belgien bekämpar olicensierat spel genom samarbete med finansinstitut

Belgiens spelmyndighet arbetar för att öka samarbetet med landets finansinstitut i ett försök att bekämpa olicensierat onlinespel. Spelmyndigheten arbetar med att få till ett avtal med branschföreningen för finansiella tjänster för att underlätta blockering av betalningar mot olicensierade operatörer. Detta gör man eftersom landets svartlista över olicensierade bolag fortsätter att växa.

Spelmyndigheten har lagt till 18 nya webbplatser till den svartlista hittills i år.

InTouch Games får höga böter i UK för brister inom bland annat spelansvar

Storbritanniens spelmyndighet har bötfällt onlinespeloperatören InTouch Games på 3,4 miljoner pund för att de brutit mot spelansvar, penningtvätt och marknadsföringsregler.

Operatören av brittiskt fokuserade varumärken som mrspin.co.uk, pocketwin.co.uk och slotfactory.com har brutit mot spelansvar, penningtvätt och marknadsföringsregler genom att inte interagera med spelare som visade tecken på problemspelande.

Operatören tillät också kunder att sätta in pengar med hjälp av betalningsleverantörer som tillhandahåller kryptovalutatransaktioner, vilket innebar en risk för penningtvätt. In Touch Games har inte heller tillhandahållit rättvisa och transparenta villkor till kunder avseende bonuserbjudanden.

Källa: Gaming Intelligence