Bethard och Braodds nya medlemmar i Sper

Speloperatören Bethard och jämförelseleverantören Braodds.com har valts in som medlemmar i Sper. Organisationerna ställer sig därmed bakom Spers arbete för att skapa en mer hållbar spelbransch.

Bethard Group, som ansökt om spellicens i Sverige, har under hösten påbörjat ett arbete med att utveckla och förbättra sitt spelansvar. Braodds.com har sedan 15 år arbetat med att leverera jämförelsetjänster men har även analyserat svenskars spelvanor och marknadens utveckling.

− Att Bethards ambition är att de ska bli ledande på ansvarsfullt spel är både positivt och modigt. Vi är gärna med och bidrar till det arbetet. Braodds gedigna erfarenhet kommer också vara värdefullt i utvecklingen framåt, säger Jenny Nilzon, vd för Sper.

Bethard sysslar huvudsakligen med sportsbetting men även casinospel, e-sport, fantasy och inom kort även lotterier. De har totalt 140 anställda på Malta och i Sverige.

− När vi gör något gör vi det till 100 procent. Vi har höga krav på oss själva vad gäller ansvar och omsorg. Att nu vara med och bidra och utmana genom vårt medlemskap i Sper känns väldigt bra. Samtidigt ska vi vara ödmjuka inför att vi är långtifrån perfekta och vår ambition är att fortsätta att lära oss av de som har djupast kunskap. Här ser vi fram emot att dra nytta av den kompetens som Sper besitter, säger Erik Skarp, vd och grundare av Bethard.

BraOdds.com grundades 2003 av Håkan Klingén som själv har varit spelare sedan 1970-talet och jämfört odds sedan 1980-talet. Sajten finns idag på 21 språk och är den största oddsjämförelsesajten i Sverige.

− Som ledande oddsjämförelsesajt i Sverige är det naturligt för oss att bidra till branschens utveckling. Jag har försörjt mig på mitt spelande i många år och vi samarbetar redan med flera av Spers medlemmar, säger Håkan Klingén på BraOdds.com.