Vinnarna i Swedish Gambling Award skapar en mer hållbar spelbransch

Utifrån närmare 50 bidrag och 15 finalister korades idag vinnarna av Swedish Gambling Awards i tre kategorier. Svenska Spel vann kategorin Hållbarhet för sina proaktiva samtal, Mr Green vann kategorin Kundnöjdhet för metoden Green Gaming och Zenita Strandänger & Monica Medvall vann kategorin Ledarskap, för sitt engagemang i spelbranschens utmaningar. 

– Vi i juryn har utgått ifrån att hitta insatser utöver det vanliga och metoder som andra kan ta efter. Att belysa goda exempel är ett effektivare sätt för att skapa förändring, än att peka på det som är dåligt. Därför fyller priser som Swedish Gambling Award en viktig funktion, säger Thomas Nilsson, ordförande i juryn.

MOTIVERINGAR

Svenska Spel vann kategorin Hållbarhet. De har genom proaktiva samtal kombinerat modern teknik med mänsklig kontakt. Genom att ringa till kunder där man identifierat ett förhöjt riskbeteende, har Svenska Spel med stort mod tagit spelansvaret till en ny nivå.

Nominerade var även: Coolbet – Världens mest transparenta spelbolag, Mr Green – Green Gaming Prediction Tool, Paf – Årsgräns och Zimpler – Socially responsible payment gateway.

Mr Green vann kategorin Kundnöjdhet. I en digital miljö vet alla allt om kunden, men används insikterna för att hjälpa eller stjälpa? Mr Green har genom Green Gaming valt att serva sina spelare på individuell nivå och här vinnaren gjort mätbar skillnad. Med en grön approach har även förlorare blivit vinnare.

Nominerade var även: Betsson – Betsson Group Customer Service, Coolbet – Världens mest transparenta spelbolag, Novamedia – Vinstvalet, Svenska Spel – Gräsroten och Svenska Spel – Omtanke på riktigt.

Zenita Strandänger och Monica Medvall vann kategorin Ledarskap: Ett starkt ledarskap i spelbranschen handlar bland annat om att fokusera på uppenbara utmaningar och vidta konkreta åtgärder som gör skillnad. Med ett genuint engagemang och ett stort mod, har vinnaren satt ansvar före omsättning – konsumenten före lönsamheten – och på så sätt visat vägen.

Nominerade var även: Hans Lord Skarplöth, Håkan Hallstedt och Mr Green.

Juryn bestod av

Om Swedish Gambling Award: www.sper.se/award

Swedish Gambling Award är en ny utmärkelse för företag inom spel om pengar, med syfte att sätta strålkastaren på goda initiativ som finns för ett ökat ansvarstagande och en hållbar utveckling i spelbranschen. Målet är att lyfta fram och hylla initiativ som uppvisar mod och nytänkande. Bakom Swedish Gambling Award står branschorganisationen Sper. Utmärkelsen vänder sig till alla aktörer i spelbranschen, oavsett om de är medlemmar i Sper eller inte. Läs mer här